Miraj. (Copyright Alexandru Balogh)

sâmbătă, 28 iulie 2012

Regele Mihai I sau de ce ma duc la referendum



"Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostrii, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu!" Asa trebuie sa arate, sa sune si sa fie discursul unui om de stat, mai ales in vremuri de rastriste si de grea incercare pentru natiune. Un discurs care scoate in evidenta problemele cu care se confrunta natiunea, chemand in acelasi timp poporul la unitate, insufland speranta revenirii. Este tipul de discurs care-ti insufla puterea de a renunta la 3 felii de paine din jumatatea ce o mai ai pentru ajutorarea si ajutarea celor mai nevoiasi prin perioada de cumpana. Si mai presus de toate, e un discurs sincer.

Presedintele Basescu a chemat toata perioada mandatului la sciziune, la razboi, a impartit natiunea in toate discursurile sale, chemand natiunea la ura impotriva conationalilor nostri, acuzand tot timpul, de obicei natiunea sau o parte din ea. Ne-a impartit in atatea grupuri si grupusoare, a spart oglinda natiunii in atatea bucatele mici, incat cu greu vom mai reusi sa lipim aceasta oglinda pentru a ne putea uita din nou in ea. A distrus pana la maxim increderea poporului, incredere in orice: in semenii nostri, in institutiile statului, ajungand sa bage ura si certurile pana in sanul familiilor noastre. Cred ca e prima data in istoria Romaniei, si probabil printre putinele din lume, cand poporul va merge la vot si va vota cu URA. Ura cultivata de Basescu de-a lungul acestor ani se va intoarce impotriva lui maine la referendum. Destul cu nenumaratele jigniri si acuze, destul cu distrugerea sufletului romanesc, e timpul sa salvam ce se mai poate salva, sa lipim ce se mai poate lipi si sa incepem sa construim.

Aud mereu intrebarea in ultimele zile: si pe cine sa punem in loc? E o intrebare pe cat de gresita pe atat de stupida. Nu e vorba pe cine punem in loc, ci daca vrem sa traim mai departe in ura, scindare, frica sau ne dorim un nou inceput. Un inceput in care si prin care sa ne exercitam democratia, sa exercitam dreptul si obligatia data de democratie de a controla politica acestei tari. Sa invatam ce este democratia, ca este dreptul si obligatia noastra morala de a exercita incontinuu presiuni asupra clasei politice, pentru ca este singura cale prin care democratia poate exista. Avem sansa unui nou inceput, un inceput prin care ne putem recastiga incet incet linistea, unitatea, increderea, institutiile, libertatea, dreptatea, justitia, adevarul, demnitatea noastra ca fiinte si nu in ultimul rand ca popor. "Nu putem avea viitor, fara a respecta trecutul nostru."

Imi cer mii de scuze Majestatii Sale Regele Mihai I pentru ofensa adusa alaturand numele Domniei Sale numelui Basescu in aceeasi postare. Personal as dori sa-mi cer scuze Majestatii Sale, in numele poporului roman, pentru ofensa adusa de catre presedintele Basescu. Poporul va poarta in suflet Majestate si va este profund recunoscator pentru iubirea ce i-o purtati.

Va multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu