Miraj. (Copyright Alexandru Balogh)

joi, 26 iulie 2012

Cat e Euro? Scump dom'le, scump!

Am urmarit cu atentie cursul euro pe piata, nu ca as fi eu mare economist sau om de afaceri, ci ca unul care avea pana mai ieri o chirie de platit si mai nou o rata la banca. Si da, nu ma incanta ce vad, euro la 4.6 nu e tocmai pretul la care ne-am gandit cand am luat un credit. Desigur, in toata aceasta nebunie nu puteam, ca unul care mai urmareste politica romaneasca in special, sa nu observ si reactia violenta, aproape de apoplexie a PDL-istilor invitati in diverse talk-show-uri. I-a apucat brusc grija de tara acum cand se vad in opozitie, grija de popor, nu putine fiind textele de genul "pai bine domnule, dar nu se gandesc la cei care platesc credite?"
Sigur sigur, reactie absolut normala, intr-o tara normala, de la o clasa politica normala si mai ales de la un partid normal. Doar ca noi nu traim tocmai in normalitate, iar PDL e departe de orice inteles al acestui termen. Pentru ca de exemplu, mai e unul ca mine asa, care desi are doar 2 neuroni ii si pune la lucru din cand in cand si isi mai amintesc unele lucruri. Asa de exemplu, imi amintesc cum pe la sfarsitul lui 2008 inceputul lui 2009, cam pe vremea cand a venit PDL la guvernare adica, cu cele 5 guverne BOC, euro era parca vreo 3.7. In 3 ani mirifici de guvernare PDL euro a crescut incontinuu, ajungand la sfarsitul "mandatului" PDL la guvernare la 4.4 in conditiile in care in tot acest timp Romania s-a imprumutat cu cateva zeci de miliarde de euro, cica sa tina cursul euro sub lupa. Dupa toate astea, se isterizeaza acum de mama focului ca a crescut euro de la 4.4 la 4.6 in 3 luni de instabilitate politica de care de altfel tot PDL-istii se fac in mare parte vinovati. In special as avea de reprosat instabilitatea si degradarea imaginii Romaniei in exterior.
Asa ca, cel ptin in ceea ce ma priveste, stimati domni de la PDL, data viitoare cand mai luati cursul euro in gura, aveti grija sa prezentati macar asa cat de cat lucrurile in totalitatea lor. Si daca se poate, luati macar o masca de smerenie, ca de adevarul crud, de adevarata fata a ingamfarii, tupeului, nerusinarii, nesimtirii s-au cam lamurit romanii si mesajul vostru e anihilat de fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu