Miraj. (Copyright Alexandru Balogh)

marți, 21 august 2012

Basescu se intoarce!!! Umilirea continua!!

Basescu se intoarce!!! Aceasta este decizia CCR de azi, dupa o sedinta fulger care a durat mai putin de 3 ore. O alta palma data peste obrazul cetateanului roman (a cata oare in decursul a mai putin de 8 luni???) care s-a mobilizat si i-a transmis presedintelui Basescu in cel mai democratic mod cu putinta: poporul nu te mai vrea.

Dar ... vorba Lapusneanului: "Daca voi nu ma vreti, io va vreau!" Basescu continua sa nesocoteasca vointa poporului, jignindu-l inca o data: contrar vointei voastre, voi continua sa va fiu presedinte.

Faceam un calcul intr-o postare anterioare, imediat dupa votul de la referendum, in care spuneam ca dupa calculele mele la referendum s-au prezentat aproximativ 80% din populatia care avea posibilitatea sa se prezinte la vot. Azi, cautand cateva date pe internet, am dat din greseala peste datele finale furnizate de BEC la alegerile locale din iunie 2012. Acolo, scria negru pe alb: Numarul total al alegatorilor prevazuti in listele electorale din circumscriptiile electorale din judet: 14.630.853. Adica dupa mintea mea slaba si nepriceputa, cam cifra celor care au domiciliu stabil in judetele din Romania, adica numarul celor din care trebuia sa se calculeze un eventual cvorum. (Pe aceasta lista regasindu-se si mortii care n-au mai fost scosi de pe unele liste de cativa ani sau chiar zeci de ani).

Insa cine sa se sesizeze? Ceea ce au inteles mai greu romanii, este faptul ca multe din institutiile care puteau face diferenta intre demiterea presedintelui sau inca o flegma in fata poporului, sunt in mana lui Basescu, lucru dovedit in ultimele 2 saptamani prin demararea unei campanii furibunde impotriva celor care au votat la referendum, pana la decizia CCR de azi.

In opinia mea, cele 7.4 milioane de persoane care au votat la referendum pentru demiterea presedintelui, plus cele 1 milion care au votat impotriva demiterii lui, plus toti ceilalti cetateni care se simt jigniti de actiunile lui Basescu sau ale institutiilor statului subordonate presedintelui, au o singura optiune: sa iasa in strada si sa ceara, sa determine demiterea presedintelui prin protest. Este singura sansa pentru a scapa de teroarea unui dictator si de teroarea unor institutii care devin pe zi ce trece mai rele si mai asupritoare decat pe vremea lui Ceausescu.

In joc in zilele urmatoare nu este doar demiterea si eliberarea tarii de sub teroarea basesciano-pedelista, ci insasi recastigarea demnitatii, atat a demnitatii personale, atuturor celor 8.5 milioane de cetateni care s-au prezentat la referendum, cat si a demnitatii Romaniei ca stat independent si suveran.

In cazul in care populatia nu va actiona-reactiona decisiv in zilele urmatoare, umilirea fiecaruia dintre noi cat si umilirea tarii de catre puterile externe, nu doar ca va continua, dar se va inteti chiar. Vom inghiti din ce in ce mai multe jigniri si umiliri din partea asa zisilor "alesi".

Da-le Doamne, romanilor, mintea cea din urma!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu