Miraj. (Copyright Alexandru Balogh)

luni, 7 decembrie 2009

Romania, te iubesc! Unde e minte multa e si prostie multa.

In primul rand doar amintesc ca la ultima postare, vorbind despre presupusa arestare al lui Popa, am zis ca pot pune pariu ca el nu a fost arestat. La doar cateva ore dupa postare, au venit primele semne si declaratii care confirmau ceea ce am spus.

Ma incearca un puternic sentiment de tristete si de greata. Tristete pentru ca:
Adevaratul perdant al acestui vot, nu e nici Geoana nici Basescu, e poporul roman. Si nu ma gandesc la handicapul enorm pe care il va avea Romania, pe plan intern, in urmatorii 5 ani de guvernare PDL si Traian Basescu. Nu, ma refer la imaginea tarii noastre peste hotare. La 20 de ani de la revolutie, avem o Romanie condusa de un presedinte comunist. Si totusi nu asta e cea mai mare pierdere, ci faptul ca acest presedinte se si comporta ca atare. Ca la 20 de ani de la revolutie, mai avem o Romanie in care alegerile, asa zis democratice, intr-un stat care face parte din marea familie a uniunii europene, sunt fraudate. O tara in care dreptul constitutional de a vota, drept pentru care inaintasii nostrii au luptat din greu si au murit, este batjocorit, calcat in picioare chiar de catre cei care au obligatia legala de a apara acest drept. La 20 de ani de la revolutie avem o Romanie in care un vot se poate cumpara cu suma de 10 euro, o tara in care un vot se poate cumpara cu un kilogram de faina, zahar, ulei, doi pesti si alte de-ale mancarii. E cea mai puternica lovitura de imagine a tarii noastre suferita dupa intrarea in UE. Si sunt convins ca aceasta lovitura nu va trece neobservata si ca vom suferi consecintele.
Greata pentru ca:
In timp ce PDL ne vorbeste de cat de bine merge tara, este constient de faptul ca voturile se pot cumpara pe nimic. Greata pentru ca aceste voturi au fost platite tot din banii celor care au luat mita electorala. Greata fata de institutiile statului care se uita impasibil la toate aceste furturi, la aceasta umilire a tarii, fara sa ia nici o masura. Greata fata de lipsa de demnitate si patriotism al tuturor acestor responsabili care se uita detasati fara sa reactioneze. Greata fata de tara in care suntem obligati sa ne umilim, sa ne calcam pe demnitate, onoare si tot ce avem mai sfant si mai de pret in lume de dragul unui loc de munca sau de dragul unei avansari. Greata fata de idiotenia celor 5 milioane de compatrioti ai mei care au votat Basescu si aici nu vreau sa fiu nici democrat, nici intelegator cu ei, nici macar nu iau in considerare dreptul lor de a vota. probabil ar trebui sa se faca un test IQ si un test de informare politica inainte de a se da drept de vot tuturor cetatenilor. Nu, nu sunt un sustinator Geoana sau PSD, dimpotriva. Consider, in materie de clasa politica, ca Antonescu, prin actiunile luate si comportament, este singurul Om politic din Romania, restul umplutura. Insa nu vad nici un motiv pe care ar putea sa-l aiba cineva cu scaun la cap sa voteze Basescu, Udrea, Boc, Videanu and company. Motivul "am votat contra comunismului" e mai mult decat idiot, asemeni celor care il invoca, din pacate unii nu tocmai neinvatati sau studiati. Clica PDL-Basescu sunt cel putin la fel de comunisti ca PSD inainte de 2004, cu mentiunea ca sunt mai rai. Toti aveau de riscat ceva, in special dosare penale, asa ca au riscat tot, au furat mai mult decat au putut romanii vota.

Ma simt umilit. Umilit de incapacitatea acestui popor de a schimba ceva in aceasta tara, umilit de rabdarea noastra, iertarea si, nu de putine ori, uitarea noastra. Umilit de credulitatea noastra, de cat de usor suntem de manipulat, de cumparat, de prostit. Umilit de declaratiile PDL-istilor: "Un fleac, i-am ciuruit" Basescu sau "Victoria este a noastra si a poporului roman" Videanu. Nu simt deloc ca as fi castigat ceva, eu sau acest popor napastuit, din aceste alegeri furate cu 10 maini. Dimpotriva, simt ca am pierdut si ultima speranta de un trai decent in propria mea tara. Imi iubesc tara, o ador. Insa ma gandesc serios la a parasi Romania, cel putin pentru urmatorii 5 ani, ani in care sub o noua domnie, cu Basescu si PDL nu vorbesti de guvernare ci de domnie, al acestor naparci care sug si ultima vlaga de demnitate a poporului nostru, nenorocit si asa, tot de aceasta magnifica clasa politica in ultimii 20 de ani, asadar urmatorii 5 ani in care Romania va merge din rau in mai rau. O noua domnie a PDL in care Romania nu are nici o sansa reala de mai bine, nici material, nici la nivelul mentalitatii.

ne vedem peste 5 ani. Pana atunci ... Romania te iubesc. Tocmai pentru ca te iubesc si nu vreau sa ajung vreodata sa spun ca te urasc, sunt nevoit sa te parasesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu