Miraj. (Copyright Alexandru Balogh)

vineri, 18 decembrie 2009

In vremuri noi, aceiasi conducatori

Eh! a pierit si ultima speranta. Speranta ca romanii vor schimba ceva in acest an. N-a fost sa fie. La aniversarea a 20 de ani de la revolutie 5 milioane de romani au votat comunismul. Si tot in stil comunist avem si un nou premier cu un nou guvern pe cale de formare: guvernul Boc IV. Long live the king!
Vremuri vechi realizari marete: 32 miliarde imprumut doar in ultimul an. Cu asta se poate mandri guvernul Boc I-III. Asta in conditiile in care dupa declaratiile aceluiasi guvern, Romania nu era in criza economica sau aveam previziuni pozitive asupra economiei mioritice. In urmatorul an indatorirea Romaniei se va adanci temeinic. Daca pana acum, in vremuri de previziuni pozitive, Romania s-a indatorat cu 32 miliarde, ma intreb ce va veni in 2010 cand declaratiile aceluiasi guvern competent Boc sunt negativiste. va fi un an greu. Pff! sa mori tu! Doar ca acelasi guvern resimte criza doar pe hartie. Au si casa, au si masa, au si costume scumpe. Iar cei care vor iesi in strada cand vor fi disponibilizati, cand nu vor mai avea ce manca, cand nu vor mai primi nici o aspirina de la farmacie decat pe bani cash, din pacate doar jumatate din acestia vor fi din cei care au votat cu supercompetentii Basescu-Boc. De cei care i-au votat nu ar trebui sa-mi fie mila: isi merita soarta. Din pacate, imi e mila de ei: caci majoritatea celor care au votat Basescu sunt nevoiasi care s-au bucurat de 2 pesti sau un litru de ulei, pensionari amenintati ca nu-si primesc pensiile sau oameni, nestiutori de multa carte care traiesc din ajutorul social care au fost amenintati ca-si pierd si acest ultim venit. Explica-le astora ca au fost mintiti in mod grosolan.
Doar ca cei anumerati mai sus nu vor resimti foarte tare criza: de bine de rau pensionarii vor avea pensii, cei ce traiesc din ajutorul social isi vor primi banii si oricum sunt obisnuiti sa supravietuiasca cu te miri ce. Cei care vom resimti mai acut urmatorii 5 ani de domnie Basescu_Boc_Udrea_Berceanu_Videanu suntem tot noi nefericitii care am votat contra, mediul de afaceri, oamenii scoliti care vor mai mult decat o paine tare de care sa tragi 3 zile ca sa nu mori de foame. Si cum acest fapt nu va fi posibil in scumpa noastra tarisoara prea curand, presimt un nou val de migrare in masa a tinerimii si scolitilor romani.
Ce mai e de spus? In timp ce romanii stau cate 24-36 de ore inzapeziti pe strazile romanesti guvernul Boc avea pe ordinea de zi discutii despre apararea culturilor de daunatori. Tara arde si babele se piaptana. Copii de 3 ani mor de frig in masini ramase fara benzina pe marginea drumului, fara apa sau mancare iar noi vorbim depre OZN-uri. Foarte tare, frate!
Prezic miscari masive de mase in strada la anul. Greve peste greve, de astea normale ca greva foamei vor face multi. Si nu de buna-voie. Guvernul Boc IV nu va prinde Craciunul viitor, asta e sigur. Ma intreb daca Basescu va ajunge sa-si termine mandatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu